Аспержите помагат срещу махмурлук, твърдят учените.
Листата и леторастите на този супер зеленчук съдържат ензими, които разграждат алкохола след тежко пиене, предотвратяват махмурлука, дори да се консумира на другия ден след препиването, съобщиха корейски учени, цитирани от изданието OrganicGardering.com.
Най-добрият начин за предотвратяване на махмурлук, разбира се, е да се избегне прекаляването с алкохол.
Но няколко хапки аспержи преди консумация на алкохол или дори по време на пиене, набавят не само полезните за организма ензими, а и запълват стомаха с храна, която забавя усвояването на алкохола от тялото на първо място.
Zdraven.bg поздравява всички с песни в специални колекции от пиянски видео клипове:
както и с песни за бира:
и вино:
Снимка: Brybs