Прекалено ксилитол причинява инфаркт и инсулт
Злоупотребата с изкуствения подсладител ксилитол повишава риска от инфаркт и инсулт, предупреждават учени.
Злоупотребата с изкуствения подсладител ксилитол повишава риска от инфаркт и инсулт, предупреждават учени.
Защо много хора преяждат с чипс, зърнени храни, сладкиши, пудинги и други ултрапреработени храни, въпреки че знаят, че тези храни не са здравословни?
5 милиарда души по света остават незащитени от вредните трансмазнини, които увеличават риска от сърдечни заболявания и смърт.
Питие преди лягане вреди на съня, установи изследване.
Българите сме изяли сме 12 000 тона сирене с палмова мазнина: или е измама, или продуктите отиват в ресторантите, твърди Богомил Николов, изпълнителен директор на Асоциация „Активни потребители“.
Свръхпреработени храни като сладолед, чипс, бисквити и безалкохолни напитки пристрастяват като хероин.
Пиещите големи количества алкохол са изложени на риск от натрупване на мазнини около сърцето, черния дроб и бъбреците.
Световната здравна организация не препоръчва изкуствени заместители на захарта с цел отслабване или намаляване на риска от незаразни заболявания, защото водят до надебеляване.
Забраната на пшеницата от Украйна е заради пестицид, който не е разрешен в ЕС и има отрицателно въздействие върху човешкото здраве.
Ето какво се случва с кожата ви, когато спрете да пушите.
Учени в Сингапур откриха връзка между използването на електронни устройства и развитието на мозъка в детството. Каква е тя?
Канадските власти вече препоръчват най-много две алкохолни напитки седмично, а не 10, както доскоро.
Copyright © 2024 | WordPress Theme by MH Themes