Солта в хранителните продукти
Какво трябва да знаем за солта в хранителните продукти, споделено от личния опит на читателите ни.
Какво трябва да знаем за солта в хранителните продукти, споделено от личния опит на читателите ни.
Продължителното седене вреди на здравето, предупреждават експерти. Защо и как?
Британските учени-медици са на мнение, че бургери, чипс и всичко останало от менюто на заведенията за бързо хранене са до такава степен вредни, че трябва да бъдат забранени.
Купешките натурални сокове причинявали рак, твърдят онколози.
Всеки има триглицеридите, но когато нивото е високо, то е опасно за здравето и носи риск от сърдечни заболявания. Високото ниво на триглицеридите може да предизвика и тежко възпаление на панкреаса.
Жените, които страдат от депресия и тревожност трябва да преосмислят начина си на хранене и да ограничат консумацията на преработени храни. Специалисти от университета на [още]
Румъния облага с такса производството на вредни храни, съобщиха на държавната администрация.
Властите в Тайван планират да обложат с данък нездравословните храни, за да принудят по този начин местното население да се храни по-пълноценно. С такъв данък [още]
Тийнейджърките, носещи грим, са изложени на опасност от сериозни здравословни проблеми, показва американско изследване, пише dariknews.bg. Кожата им може да погълне коктейл от опасни химикали, [още]
Първата за деня цигара е най-опасна, предупреждават експерти. Защо?
От средата на 2010 г. датските власти въвеждат нов данък върху шоколада и сладоледа, с което лакомствата в Дания ще станат най-скъпите в Европейския съюз, [още]
Мръсният въздух предизвиква главоболие, твърдят специалисти. Статистиката показва, че когато нивата на замърсяване на въздуха са били високи, в болниците са били приети повече пациенти заради мигрени и други видове главоболие.
Copyright © 2024 | WordPress Theme by MH Themes