Чай с лимон и джинджифил за отслабване

чай

Чай с лимон и джинджифил помага за отслабване. Как да си направим?

Чай от джинджифил носи дълголетие, а добавен с лимон помага и за отслабване.

Включването на естествени продукти в хранителния режим може да помогне за отслабване. Затова препоръчваме следната рецепта за чай с лимон и джинджифил.

Лимонът е богат на витамин B6, мед, калий, магнезий, цинк, флавоноиди, антиоксиданти и фосфор. Консумацията на вода с лимон може да подобри ежедневното здраве. Лимонът потиска апетите, стимулира храносмилането и помага за прочистване на стомаха. Освен това, лимонът е много беден на калории.

Затова добавяйте лимонов сок или резанче лимон към билковия чай, който се консумира най-често в зимния сезон. Ако не добавяте захар, няма да увеличите приемът на калории. Освен това, лимоновият сок засища благодарение на наличието на пектинови влакна в него. Влакната се разграждат бавно и затова ще се чувствате по-малко гладни. Ето защо много здравни специалисти и диетолози предлагат включването на лимони към диетите за отслабване.

Джинджифилът е добре известен със здравословните си свойства, включително противовъзпалителни, както и помага на здравето на стомаха и храносмилателна система като цяло и помага при стомашно-чревни проблеми. Активните съставки в джинджифила ускоряват метаболизма и също потиска апетита, както лимоните.

Чаят от джинджифил с цел отслабване е отдавна познат в Азия. Той активизира кръвообращението, обмяната на веществата и други важни процеси в тялото.

Как да си направим джинджифилов чай с лимон вкъщи?

Необходими продукти:
2 ч. л. прясно изцеден сок от лимон
½ ч. ч. джинджифил на прах
1 ч. л. мед (по желание)

Начин на приготвяне:

В подходяща купа изсипете всички съставки и разбъркайте добре. Сложете сместта в хладилника за една нощ. На сутринта се получава гъста консистенция.

Загрейте на котлона вода до кипване. В подходяща чаша излейте горещата вода и прибавете 1 с. л. от сместа.

Можете да го пиете по една чаша сутрин на гладно, както и втора чаша след обяда.

Снимка на чай с лимон и джинджифил: Силвия Рита