Домашни любимци за зодия Водолей

хамелеон

Какви домашни любимци са най-подходящи за зодия Водолей?

Сред животните, които знакът Водолей покровителства, са видра, куче, кукувица, албатрос и всички големи птици.

Представителите на зодия Водолей се отличават с хуманност, сериозност, познание и мъдрост. По принцип те не биха държали затворено животно вкъщи, защото уважават принципите на свободата и респективно са впечатлени от свободни създания, а като въздушен знак – конкретно от тези, летящи на воля из въздуха. Привличането към птиците обуслява също такъв избор за домашен любимец.

Необичайният вкус на зодия Водолей ги подтиква към екзотичен домашен любимец. Водолеите обичат погледите на останалите, когато се появят например с боа на раменете или бяло мишле изпълзи от джобовете им.

Умът на Водолея е привлечен от животни, към които изпитват научен интерес.

Подходящи за зодия Водолей са също хамелеон, игунана, ексзотични риби, интилигентни гризачи като морско свинче или дори домашни прасета.

Водолеите често захващат нови проекти или се отдават на приключения далеч от дома, затова трябва да избират домашни либюмци, които не изискват чести грижи. В този дух котки от странни породи също са подходящи за зодия Водолей.

Водолеите изглеждат на пръв поглед студени и без емоции, но това е само първоначално впечатление за тези, които не ги познават. Когато един Водолей признае някого за приятел, той остава сред най-верните му. Това важи и за техните домашни любимци.

600x120

Хамелеонът е животно, което не всеки може да оцени като домашен любимец, но Водолеите със сигурност ще! Това, заради което Водолеите обичат хамелеона, е, че те буквално търсят различен домашен любимец всеки ден, а той си е такъв. Изменчивата природа на почти неподвижния хамелеон очарова Водолея, който е по качество е неподвижен знак, и колкото скучен да изглежда, може да донесе часове забавление за зодия Водолей. Хамелеоните са достатъчно странни, за да се харесат на Водолеите, които винаги търсят нещо изчанчено. Така хамелеон е идеалният домашен любимец за Водолей.

Като знак с елемент Въздух, зодия Водолей се управлява от скорост и бърз ум. Така те оценяват положително и всички прелитащи видове и за това обичат птиците, особено забележителните като тези, които со големи или ярко оцветени. Птицата мечта за Водолей е митичният феникс.
Водолеите биха искали да научат птицата да говори, затова говорящите птици за тях са добри домашни любимци, особено по-големите като папагалите какаду. Ако някой може да говори добре със своята домашна птица, то това е представител на зодия Водолей! За Водолей това е предизвикателство и така птицата е направо идеалната им половинка. Освен това Водолеите обичат триковете, особено като ги прилагат върху други, включително домашните си любимци.
какаду
Какадутата са семейство, обединяващо 21 вида птици от разред папагалоподобни, разпространени в Австралия, Индонезия, Филипините и Папуа-Нова Гвинея. Тези птици са класифицирани като отделно от папагалите семейство. И най-важното е – те се научават на говор и звукова имитация.

Водолеите обичат също куче за другар, което да е волно, едро, издържливо и винаги доверено.
Аляски маламут
Идеална порода куче за зодия Водолей е Аляски маламут. Аляският маламут е порода едри домашни кучета, първоначално развъждана в Аляска и използвана като впрегатни кучета. Те имат нужда от големи пространства и движение затова трудно се адаптират към живот в апартамент или малка къща. И те като Водолеите, управлявани от планетата Сатурн, може да ги срещнете студени и безчувствени към тези, които не ги познават. Аляският маламут също са плашливи около нови хора, но, след като се оапознаят, можете да ги къпете с лигоч и давите в безусловна любов.

Друга подходяща порода куче за Водолей е Родезийски риджбек.
Родезийски риджбек
Родезийски риджбек е единствената регистрирана порода, произхождаща от Южна Африка, в районите на сегашните държави ЮАР и Зимбабве. Нарича се още африканското лъвско куче и лови леопарди, биволи, антилопи и дори лъвове. То е безкрайно издръжливо – студът и жегата не му правят впечатление, спокойно понася амплитуда от 40 градуса по Целзий. Изключително непретенциозно е, не изисква удобства, но трябва да има къде да излива огромната си енергия и да бъде с хората, които обича. То се привързва завинаги към своите хора, обича безкрайно техните деца и е готов на всичко, като стопанина си Водолей, за да ги защити. Родезийският риджбек притежава изразителни очи, сякаш е в дълбок размисъл. Тези кучета не са за начинаещите собственици, защото са със силна воля и сравнително трудно да се тренират, а това идеално пасва на Водолеите.

бяла мишка
Ако има малцина хора на планетата, които биха отглеждали мишки и плъхове, то те са от зодия Водолей. Лабораторните плъхове, и по-точно белите мишки, са идеални домашни любимци на зодия Водолей. Тези животни се използват в научните изследвания, защото мозъците им са достатъчно сходни с тези на хората. А зодия Водолей обича това! И този необичаен вид домашен любимец е достатъчно шантав, за да направи представителите на зодия Водолей напълно щастливи. С лабораторен плъх като домашен любимец, зодия Водолей, която е на толкова високо интелектуално ниво, би успяла да разработи нов научен проект у дома и без европейско финансиране. Водолеите също така биха се обвързали със своя плъх или мишка както никоя друга зодия не може да го направи.

За всички от зодия Водолей, както и тези, които обичат птиците, представяме специална видео колекция от забавни клипове с птици:

Може да прочетете също:
Домашни любимци за зодия Козирог

Снимки: хамелеон: Tambako; какаду: Дейв Кийшан; Аляски маламут: Джеф Гън; Родезийски риджбек: Rhodesian Ridgeback TussanganaMbey; бяла мишка: Ерик Брийтои