Свинското не носи свински грип

Свинското месо не носи свински грип, успокоиха експертите.

Консумацията на преработено свинско месо не може да причини свински грип, съобщи Световната здравна организация (СЗО), цитирана от агенция БГНЕС.

В документ на СЗО съставен от основни въпроси за свинския грип появил се в Мексико и САЩ, СЗО посочва, че вирусът се унищожава при температура от 70 градуса по Целзий, която се постига при варенето на свинското месо.

Министърът на здравеопазването на Мексико Роселин Башло заяви за RTL, че не трябва да се спира с консумацията на свинско месо. Вирусът е изключително чувствителен на топлина и категорично не може да се заразим с вируса на свинския грип при консумирането на свинско месо включително и заразено, каза министърът.

Снимка: sxc.hu