Чарли Шийн е ХИВ-позитивен

Чарли Шийн

Американският актьор Чарли Шийн заяви, че е ХИВ-позитивен.

50-годишният Шийн направи признанието в американското телевизионно предаване Today Show по NBC.

Шийн каза, че е наясно със състоянието си от 4 години и че някои, запознати с тайната, са го изнудвали за пари, за да опазят тайната му.

Сега съм тук, за да потвърдя, че всъщност съм ХИВ-позитивен, казва Шийн в интервюто.

Когато актьорът започнал да се чувства зле в началото, най-напред смятал, че има мозъчен тумор, защото страдал от честа мигрена. След проверките, докторите го диагностицирали с наличие на вируса, който причинява заболяването СПИН.

Трите букви [ХИВ] се приемат трудно. Това е повратна точка в живота на човек, добави Шийн.

Шийн споделил диагнозата си само с хора, на които се доверявал, но някои от тях му искали пари, за да си траят. Платил на тях в милиони долари, признава Шийн. Една от изнудвачките била проститутка, която снимала лекарствата в банята му и заплашила да продаде снимките на жълтата преса. Но след признанието му, вече нямало да им плаща.

Актьорът, роден на септември 1965 г. в Ню Йорк, е известен, както с ролите си в телевизията и киното, така и със скандалния си лайфстайл, злоупотребата с алкохол, наркотици и безразборните си сексуални контакти. Хонорарът на Чарли Шийн за хитовия сериал Двама мъже и половина, в който участва 8 сезона в периода 2003-2011 г., достигнал рекордната сума от 1.25 млн. щ. д. на епизод през 2010 г.

Ето и самото видео с признанието на Чарли Шийн:

Снимка: facebook.com/CharlieSheen