Чаша вино на ден помага за отслабване

Пиенето само на една чаша вино на ден помага за сваляне на килограми, установиха испански учени.

Учените анализирали резултатите от предишни изследвания и стигнали до извода, че макар пиенето на големи количества алкохол да увеличава килограмите, хората, които изпиват по чашка от време на време е малко вероятно да напълнеят.

Любителите на напитки, които не водят до затлъстяване, като вино например, могат да свалят килограми и да намалят опасността от диабет.

Пиенето на алкохол в умерени количества, особено на вино, е по-вероятно да ви предпази от напълняване, но консумирането на спиртни напитки правилно се свързва с качването на килограми, съобщават учените от университета Наваро в Испания, цитирани от агенция БГНЕС.

Предишно изследване показало, че консумирането на алкохол води до напълняване, защото в 1 грам се съдържат 7,1 калории. Но анализът на 31 проучвания, публикувани между 1984 и 2010 г., показал, че този извод е спорен и не потвърждава убедително връзката между пиенето и напълняването.

Възможно е хората, които пият в големи количества по-често да качват килограми от пиещите алкохол в умерени количества, твърдят испанските учени. Те допълват, че е необходимо да се проведат още изследвания за ролята на различните алкохолни напитки.

Друго проучване показало, че умереното пиене на алкохол намалява опасността от диабет с 30 % и поради това дори пълните хора не трябва да се въздържат от алкохола.

Zdraven.bg предупреждава да се внимава с количеството алкохол и поздравява всички читатели със специална селекция на песни за вино:

Снимка: Zdraven.bg