Музикален поздрав за Великден

Екипът на Zdraven.bg поздравява всички за Великден със специална селекция от християнски музикални хитове.

Христос Воскресе! – Воистина Воскресе!
С тези реплики се поздравяват всички християни на светлия празник Великден.

Възкресение Христово или Великден е най-големият празник за вярващите християни. Това е денят, в който християните празнуват Възкресението на сина божи Исус на третия ден, след като е разпънат на кръст и погребан. Със смъртта си Исус Христос изкупил греховете на човечеството, а с възкресението си дал надежда за живот след смъртта.

Според народната традиция Великден символизира възкръсването на природата за нов живот, победата на пролетта над зимата. Смята се, че възкресението на Исус Христос е най-великото събитие в историята на човешкия род.

Zdraven.bg пожелава на всички читатели много здраве, красота, усмивки и късмет!

Поздравяваме Ви със специална селекция от над две дузини песни на български и чуждестранни изпълнители християни в стиловете естрада, поп, рок и кънтри, като всяка от песните създава настроение и пробужда доброто у човек:

В плейлистата са включени български християнски песни като Великден на Кичка Христова, Великден на детската група от ц-р Зорница с протестатски текст, Отново е Великден, Изповед, Молитва и Боже, пази България на Ваня Костова, Храмът на Мая Нешкова, Няма Го тук – Той възкръсна на евагелска група, Зададе се ден Великден на Севдалина Костадинова, Великден иде на Даниела Рачева, Цветница на Росица Пейчева, Тебе Поем на Елица Тодорова, Бог да е с теб на Росица Кирилова, В името на вярата на Лили Иванова, Алелуя и Амен на Миро, Вяра, Надежда, Любов на Михаил Йончев, Има ли Господ? на Нелина, Заправил Господ манастир на Азис, Благодаря ти, Господи на Ивана, Седнал господ да вечеря на Елена Чаушева, Покаяние на Епизод, Мъжка молитва на Илия Луков, I Love You Jesus на Александър Петрунов.

Допълнително в колекцията са събрани и чуждестранни песни като спечелилата Евровизия 2007 песен Молитва на Мария Шерифович от Сърбия, Молитва, изпълнена от Полина Конкина от Гласът на Русия, One на Ю Ту, Oceans (Where Feet May Fail) (2013) на австралийската група Hillsong United, която държи рекорда за най-дълъг престой №1 в официалната американска класация на сп. Billboard Hot Christians Songs – цели 61 седмици от преди Коледа 2013 до октомври 2014, както и отново през април-май и октомври-ноември през 2015 г. и пак на върха през януари 2016 г. Включени са и популярни хитова на християнска тема като баладата I Lift My Hands (2011) на Крис Томлин, международния суперхит One Of Us (1995) на Джоан Осборн, №1 хита в САЩ и Великобритания по Коледа на 1987 г. Heaven Is A Place On Earth на Белинда Карлайл, американския №1 хит Baby, Baby на отдадената на християнските ценности певица Ейми Грант, Hanging By A Moment на американската група Lifehouse, която става Хит на годината в САЩ за 2001 г., Mea Culpa на Enigma, Hero на Skillet, Jesus to a Child на Джордж Майкъл, God Bless The Child на Ани Ленъкс, Save A Prayer на Duran Duran, Brand New Day на Стинг, Hallelujah на Bon Jovi, Hallelujah на Panic! At The Disco, We Are Family на Sister Sledge, God Gave Me You на Блайк Шелтън, Good To Be Alive на Анди Грамър, Babel на Mumford & Sons, For The Love Of God на китариста Стийв Вай, Something in the Water на Кери Ъндерууд, както и много други №1 хитове в американската музикална класация за християнски песни, основно с протестантски текстове.

Плейлистата започва и с актуалния №1 хита за Великден във Великобритания и 11-ти на върха там за диджей Келвин Харис – „Miracle“, чийто клип е заснет в най-старата църква в Лондон.

Снимка: Илонка Петрова, Zdraven.bg