Здравословна закуска с жито, мед, канела и орехи

Публикувано на 21. Feb, 2011 от в Кулинарни рецепти, Храни

Представяме здравословна закуска с жито, мед, канела и орехи.

Подходящо за закуска ястие с жито, мед, канела и орехи, както и като следтренировъчно хранене в комбинация с протеинова напитка, предлага .

За приготвянето му са необходими:
70 г бяла твърда пшеница (жито)
1 с.л. мед
30 г орехи
1 щипка канела
200 мл вода

Начин на приготвяне:
Почистеното живо се измива и поставя в малък съд с 200 мл вода. Вари се 30-40 минути на умерен огън под капак.
След сваряванете остатъчната вода се изцежда. Прибавя се лъжица мед и се посипват счуканите орехи и щипка канела.

Ястието има високо съдържание на въглехидрати, 15% от които са под формата на фибри. Простите въглехидрати са в рамките на 25% от състава на всички въглехидрати. Порцията жито съдържа също умерено количество растителни протеини с ниска биологична стойност и умерена порция мазнини.

Снимка: J. Gabriel


Етикети: , , , , , , , ,

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.