Чесън и прополис срещу грип

чесън

Чесън и прополис помагат успешно срещу грип, обявиха медици.

Лекарите твърдят, че натуралните антибиотици имат предимство пред синтетичните, защото организмът много по-лесно ги приема, поради което, основните органи се прочистват от токсини, а далакът и бъбреците не се натоварват.

Специалистите казват, че естествените антибиотици може да се взимат без предписание, защото не предизвикват странни реакции и алергии. Според тях тези антибиотици съвсем свободно може да се взимат от хронично болни диабетици, деца и сърдечно болни.

Като пример за естествени антибиотици лекарите дават чесъна, който понижава кръвното налягане, холестерола и действа като диуретик.

Пресният чесън може да се използва даже три пъти на ден, като добавка към супа, зеленчуци или салати. За онези, които трудно понасят миризмата има и капсули с чесън.

Прополисът е също един естествен антибиотик, който освен че действа на микроорганизмите, регенерира клетките и намалява болката.

прополис

Прополисът, освен като смола, восък, етерични масла и цветен прашец съдържа и активни съставки като витамин А, витамин В и витамин С, аминокиселини и минерали, които дават много добри резултати при отслабналия имунитет, респираторните инфекции и кожните болести.

Снимки: прополис: Freeimages