Компютърният стрес влияе на здравето

Повредите на компютрите, бавното им зареждане или досадната намеса на компютърните техници при възникнал проблем, пораждат у потребителите на персоналните компютри така наречения синдром на компютърния стрес. Този извод се съдържа в изследване на Съвета на директорите по маркетинга, цитирано от агенция Франс прес.

Организацията обединява 4500 директори по маркетинга от 70 страни.

Изследването е извършено върху 1000 души от Северна Америка. Според него сред причините за синдрома на компютърния стрес са повредите в компютрите, проникването на вируси, дългото чакане за разрешаването на тези проблеми, както и сблъсъкът с по-сложен компютър или програма, отколкото са били тези, с които потребителят е свикнал.

94% от изследваните хора са признали, че дори в личния си живот разчитат страшно много на компютри, пише агенция БТА, цитирана от dariknews.bg.

Компютрите са станали в наши дни толкова важни, че са се превърнали в сабя с две остриета“, казва в изследването Мъри Фейнголд.

Когато компютрите работят добре, хората си казват, че те са направо невероятни. Когато обаче нещо с машинките не е наред, хората се паникьосват веднага и се стига до така наречения синдром на компютърния стрес“, твърди специалистът.

Снимка: sxc.hu