
Изследване на Американската асоциация за сърцето стигна до заключението, че мастните киселини на Omega-6 са превантивно средство срещу сърдечни удари.
Преди се смяташе, че те причиняват сърдечните удари и възпаления. Д-р Харис от своя страна стигна до заключение, че Omega-6, са полезни за здравето и помагат в намаляването на рисковете от сърдечни удари. Според д-р Харис трябва да се отървем от някой натрапени идеи. Нищо не свързва риска от сърдечен удар с Omega-6, казва той.
Според него Omega-6 даже има способността на антивъзпалително средство.
Анализите в изследването показали, че включването на Omega-6 в хранителния режим помага да се намали риска от сърдечен удар до 24 %. Съединението може да се открие в повечето растителни масла, зърнените храни и житните растения.
Соевият сос е най-богат, той съдържа 50 % мастни киселини от Omega-6, припомня агенция БГНЕС.
Снимка: sxc.hu