
Представяме списък с вкусни оранжеви плодове и зеленчуци, които намаляват риска от рак, както и още куп полезни здравни свойства.
Оранжевите храни съдържат невероятни свойства, които намаляват риска от рак, съобщава агенция БГНЕС.
Учените представиха и другите предимства, поради които е препоръчително да се храним с повече оранжеви храни.
Редица изследвания показват, че портокалите намаляват лошия холестерол в кръвта и ускоряват изгарянето на мазнините.
Морковите са пълни с витамин A, забавят процеса на стареене и помагат срещу рак на простатата.
Тропическият плод папая поддържа здрава храносмилателната и имунната система.
Зрялата тиква е отлична за поддържане на здравето на сърцето. Предимството на тиквата е, че може да се използва и в сладки, и в солени кулинарни рецепти.
Сладките картофи съдържат също много витамин A, имат противовъзпалителни свойства и противодействат на бактериите, които причиняват акне.
Тропическият плод гуава е богат на ликопен, мощен антиоксидант, който се бори срещу рака. Освен това съдържа 63% повече калий, отколкото бананите.
Снимки: портокал: Alicia Solario; моркови: Shari Yagan; папая: Ronaldo Taveira; тиква: Emilian Robert Vicol; картофи: Monika Henkel; гуава: Gary Tamin