Лейди Гага оглави комисия по култура в САЩ

Лейди Гага

Лейди Гага става съветник на президента Байдън по въпросите на културата в САЩ.

Джо Байдън назначи продуцента Брус Коен и певицата и актриса Лейди Гага начело на президентската комисия по култура в САЩ.

От Белия дом обявиха списък с нови членове на президентската комисия по изкуствата и културата – артисти, музейни специалисти, академици и филантропи, които са съветници на президента Джо Байдън по въпросите на културата, съобщи БТА на 14 април 2023 г.

Съпредседатели на комисията ще бъдат продуцента Брус Коен, носител на „Оскар“ за продукцията „Американски прелести“, и поп мегазвездата Лейди Гага, носителка на 13 награди „Грами“, 2 награди „Златен глобус“ и „Оскар“ (за Най-добра песен за баладата „Shallow“ към филма с нейно участие „Роди се звезда“).

Сред останалите членове на комисията са музикантът, компоцитор и изпълнител Джон Батист и носител на 5 награди „Грами“, вкл. за Албум на годината 2022 за „We Are“, телевизионните продуцентки Шонда Раймс и Марта Кауфман, носителят на „Грами“ и китарист на Eagles Джо Уолш, актьорите Джордж Клуни, Дженифър Гарнър, Трой Коцур и Кери Уошингтън.

Снимка: Facebook.com/ladygaga