Спорт за зодия Близнаци

баскетбол за Близнаци

Какъв спорт е най-подходящ и какви дисциплини се препоръчват на зодия Близнаци?

Хаотичната енергичност, която притежават представителите на зодия Близнаци, изисква да се намери подходящо спортно занимание за тях, което да отговаря на разнообразните им нужди, подчертава sunsigns.org. От една страна Близнаците не могат да стоят на едно място и затова са най-подходящи кардио упражнения и тренировки със силно комплексно въздействие. От друга страна Близнаците имат проблем да практикуват нещо редовно, затова са подходящи игри, които ги забавляват на момента.

Знакът Близнаци, и преносно, и буквално, е раздвоен и не може да се придържа към едно нещо, затова спортният им режим трябва да включва различни упражнения всяка седмица. Но тъй като те са изключително активни по природа, това няма да е притеснително за тях.

Близнаците могат да тренират както самостоятелно, така и колективни спортове. Затова нека една седмица да играя бързи дисциплини като баскетбол или хокей, а другата седмица да направят нещо сами като скално катерене или каране на ролери. За тях това разнообразие не е проблем, а е дори необходимост.

Плуване, гимнастика, фитнес или зумба, че дори Кangoo Jumps – това са все спортове, подходящи за въздушния знак Близнаци.

Ако Близнаците не забравят да тренират редовно, а го правят веднъж на две-три седмици, бързо ще забележат положителните резултати. Именно постоянството е трудно на този подвижен въздушен знак, защото не е свикнал да чака.

Ако Близнаците искат внезапен резултат от спорта, трудно ще ги удоволетвори това (почти) невъзможно нещо. Но тъй като обичат упражнения, които изискват много напън и енергия, там ще получат резултати по-бързо от останалите зодии, особено спрямо тези, които правя по-малко изискващи усилия упражнения.

Близнаците трябва просто да поддържат редовни тренировки и да знаят, че постоянното спортуване ги прави по-здрави, макар да не (успяват често да) следят реалните си показатели. За помощ на проследяване на ефекта от спорта, като калориен режим, тегло и други показатели, нека дори да използват мобилни приложения или компютърни програми – такива за тях дори са в стила им на мислене.

Ако оставим настрана времето като фактор, който измерва спортните постижения на Близнаците (имаме предвид продължителност, но не като времетраене, а на отделеното за тренировките), това, което може единствено да възспре те да спортуват, е тяхната неуморимост за действие, която може да ги претовари. Затова за Близнаците е важно да знаят също, че трябва да намалят темпото за спорт до разумни граници и да отделят време за необходимата почивка.

Спортът е здраве и настроение! Затова Zdraven.bg поздравява всички със специална селекция с песни, в чиито видеоклипове се спортува като баскетбол например:

Може да прочетете също:
Спорт за зодия Овен
Спорт за зодия Телец
Спорт за зодия Рак
Спорт за зодия Лъв
Спорт за зодия Дева
Спорт за зодия Везни
Спорт за зодия Скорпион
Спорт за зодия Стрелец
Спорт за зодия Козирог
Спорт за зодия Водолей
Спорт за зодия Риби

Снимка: dprotz