Диета за зодия Водолей

салата от омар

Какво трябва да включва ежедневното здравословно меню за типичните представители на зодия Водолей и какви здравни съвети е добре да се спазват?

Представителите на зодия Водолей имат нужда от здравословна диета за поддържане на жизнения тонус и да запазят теглото си в перфектни граници. Хората, зодия Водолей, обичат да се потапят в проекти и много дейности, и като че не им остава много време за балансирано хранене. Те са заклети любители на солети, бисквити и други дребни вредни закуски, които често хапват прикрито.

Клетъчната сол за зодия Водолей е натриев хлорид, който всъщност е познатата готварска сол. Това обаче не означава, че хората Водолей трябва обилно да осолват храната, която ядат. Това само ще доведе до подуване на корема, бъбречни заболявания, втвърдяване на артериите и проблеми с бавно кръвообращение. От друга страна, липсата на натриев хлорид в кръвта води до дехидратация. От хлоридните йони на натриевшя хлорид организмът произвежда необходимата за стомашния сок солна киселина, а натриевите йони поддържат в равновесие налягането в клетките. Те влияят върху нервната система, активират ензим, чрез който се регулира усвояването на скорбялата.

Представителите на зодия Водолей трябва да усвоят натриевия хлорид по естествен път като се хранят с правилните храни, а не да се просто да добавят сол на ястията. Тези полезни храни включват океанска риба, омари, риба тон, миди, стриди, спанак, репички, целина, зеле, зелена салата, маруля, царевица, тиква, леща, бадеми, орехи, ябълки, круши, праскови, лимони, портокали и други цитруси.

Зодия Водолей трябва да спазва диета, която ограничава угояването и включва храни с високо съдържание на протеини, пресни плодове и зеленчуци и пълнозърнест хляб. Плодовете с високо съдържание на витамин C успокояват разширените вени на краката.

Други храни, които са много подходящи за зодия Водолей са пилешко и телешко месо, цвекло, броколи, моркови, чушки, домати, ягоди, ананас, нар, смокини, фурми, кафяв ориз, елда, кълнове, кисело мляко, както и бяло сирене.

Чистият въздух и физическите упражнения са много важни за представителите на зодия Водолей, за да се облекчи напрежението и добие повече енергия. Те трябва да внимават да не наранят глезените и прасците. Бързото ходене, например, е отлично за кръвообращението и разсвижването на краката. Когато отиват на работа или среща представителите на зодия Водолей не бива да бързат, защото може да се спънат и паднат.

Подпухналост в краката и глезените може да се облекчи чрез повдигане на краката, а следобедната дрямка отново вдяга на крак жизнеността.

Представителите на зодия Водолей трябва да ограничат пиенето на кафе, което ги прави нервни.

Зодия Водолей е предраположена към побеляване на косата още в ранни години, но не бива да си мислите, че това означава преждевременно остаряване!

За доброто настроение на всички представяме видео колекция с изпълнения на българи от зодия Водолей:

Може да прочетете също:
Диета за зодия Овен
Диета за зодия Телец
Диета за зодия Близнаци
Диета за зодия Рак
Диета за зодия Лъв
Диета за зодия Дева
Диета за зодия Везни
Диета за зодия Скорпион
Диета за зодия Стрелец
Диета за зодия Козирог
Диета за зодия Риби

Снимка на салата от омар: Стюарт Спивак